bakgrundsbild

Ljusa upp tillvaron med rätt utomhusbelysning

Tiden för ljumna vårkvällar i trädgården börjar närma sig. Med rätt utomhusbelysning och vår hjälp kan vårvintern övergå till härlig sommar med säkerhet! Här kommer några tips som är bra att tänka på när ljuset ska spridas.

Markstrålkastare, pollare eller spotlights?
Det finns många sätt skapa inbjudande trädgårdar på. Upplysta fasader, ljussatta murar eller punktbelysta träd ger ett lyft åt vilken villatomt som helst. En genomtänkt och långsiktig utomhusbelysning är en bra investering som sprider trygghet och mervärde året runt, oavsett om det är vid ljumna sommarkvällar eller blåsiga novembermorgnar. Utbudet av olika belysningsmetoder är stort, och möjligheterna många!

Helt lysande!
Att ha hela året i åtanke är bra vid valet av belysning i trädgården. När vinterhalvårets mörker smyger in betraktas trädgården mestadels inifrån och belysning som placerats långt bak på tomten och upplysta trädgårdsgångar blir till stor fördel. Vid varmare tider på året läggs fokus vid grönskande blomster och mysiga oaser. Då passar en stämningsfull och mildare belysning vid uteplatsen alla tiders för att skapa en mysig känsla.

 

3 tips vid placeringen av utomhusbelysning:

  • Planera – Hur ser trädgården ut och vart finns behovet?
  • Framhäv på rätt sätt! Genomtänkt placering av din utomhusbelysning kan ta trädgården till nya höjder. Finns det vackra träd eller härliga buskar som kan framtonas med punktbelysning?
  • Lys upp entrén! En väl placerad entrébelysning ser både trevligt ut och underlättar när du ska låsa upp dörren i mörkret. Vem har inte famlat med nyckeln i låset? Dessutom ser du vem som knackar på om du får besök vid skymningens timme.

Säkerheten först
Att en behörig elektriker anlitas vid installation och utförande av utomhusbelysning är tvunget enligt lag, och av största vikt eftersom belysningsarmaturerna utsätts för olika väderförhållanden och yttre påverkan. Kyla och fukt i kombination med el kräver väl anpassade produkter för utomhusbruk.

Vi på Grebo El hjälper gärna till att lysa upp tillvaron. Hör av dig, så snackar vi mer!

 

Grön el för en bättre framtid »

Låt oss ta hand om installationen

Grebo El är din lokala partner inom elteknik. Vi har i dag 27 medarbetare i en platt och flexibel organisation, präglad av snabba beslutsvägar och korta ledtider. Med vår långa erfarenhet och breda kompetens kan vi ta hand om hela processen – från projektering och idé till färdig anläggning. I dag jobbar vi med allt från små projekt med mindre uppdragsgivare, till omfattande uppdrag mot större fastighetsägare och kommun.