bakgrundsbild

Det har aldrig varit enklare att ladda en elbil

Allt fler upptäcker fördelarna med att äga elbilar och laddhybrider. Utvecklingen går ständigt framåt och bilarna blir bättre både gällande prestanda och räckvidd. Nu finns även möjlighet för dig som har eller funderar på elbil att få en egen laddstation installerad förmånligt i ditt hem.

Säker och snabb laddning med hemmaladdare
Att installera en egen laddstation hemma gör laddningen av din elbil både snabbare och mer säker. Visserligen går det att ladda den i vanligt jordat vägguttag, men det är inget som Elsäkerhetsverket rekommenderar på grund av brandrisken. De är helt enkelt inte dimensionerade för att klara av den värmeutveckling som uppstår när uttaget belastas med full effekt under lång tid. Det tar dessutom mycket längre tid att ladda en elbil i ett vanligt vägguttag. Utvecklingen av batterier till elbilar blir också allt större. Det innebär att det i framtiden inte längre kommer att gå att ladda sin elbil från tomt till fullt i vägguttaget på acceptabel tid.

Bidrag kan ges för installation av laddstation
En privat laddstation har många fördelar och underlättar ditt ägande av elbil. Som privatperson kan du dessutom från och med 1 februari 2018 få din laddinstallation subventionerad via Naturvårdsverket. Även företag, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare och offentlig sektor har möjlighet att söka investeringsstöd, men då genom Klimatklivet.

Vi på Grebo El erbjuder i samarbete med Rexel Sverige AB installation av laddningsstationer. Vi har lång erfarenhet och bred kompetens och håller oss ständigt uppdaterade kring de allra senaste. Ring eller maila oss så berättar vi gärna hur enkelt det är att ladda en elbil.

 

Detta kan du göra själv med din el hemma »

Låt oss ta hand om installationen

Grebo El är din lokala partner inom elteknik. Vi har i dag 27 medarbetare i en platt och flexibel organisation, präglad av snabba beslutsvägar och korta ledtider. Med vår långa erfarenhet och breda kompetens kan vi ta hand om hela processen – från projektering och idé till färdig anläggning. I dag jobbar vi med allt från små projekt med mindre uppdragsgivare, till omfattande uppdrag mot större fastighetsägare och kommun.