bakgrundsbild

Belysningstips till höstmörkret

Hösten är snart här och vi på Grebo El välkomnar höstmörkret med lite belysningstips.

Ljus är en viktig faktor för människans välmående och främst för oss i Norden. Våra ljusmönster i Norden är väldigt varierande under hela året. På sommaren får vi tillgång till mycket mer naturligt ljus än på vintern. Därför är det viktigt att planera sin belysning rätt på vintern.

 

Här är fem tips på hur man kan belysa sitt hem

  1. Lys upp mörkret. Rum med mörka väggar blir automatiskt mörkare och behöver mycket belysning för att upplevas som rymligare och ljusare. Detsamma gäller med mörka hörn – lys upp mörka hörn så att rummet känns lättare och större.
  2. Anpassa belysning efter arbetssysslor. I rum där man arbetar mycket krävs det funktionsbelysning – belysning som lyser upp arbetsytan. Köket är ett typiskt exempel på ett rum där man arbetar mycket. Spotlights är ett bra alternativ till köket för att belysa arbetsytan. För ett mer estetiskt tilltalande och symmetriskt intryck använd gärna fler spotlights i rad.
  3. Skapa mysbelysning. För att skapa en mysig och behaglig känsla i rum kan man använda sig av stämningsbelysning. Dimmers är ett bra sätt att justera ljuset utefter behov och stämning i rummet. En dimmerfunktion i sovrummet är att rekommendera för att skapa en harmonisk atmosfär i rummet.
  4. Allmänbelysning gör en stor påverkan. Allmänbelysning är grunden till all belysning och kan ersätta mycket av dagsljuset. Allmänbelysning kan bestå av exempelvis taklampor, plafonder och uplights. I rum som hallen där mycket ljus behövs av praktiska skäl är allmänbelysning bra att ha.
  5. Miljövänlig belysning för den miljömedvetna. LED-lampor blir allt mer en vanlig och populär belysning på marknaden. LED-belysning är ett bra alternativ för både miljö- och hållbarhetsskäl. I dagsläget går det även att reglera temperaturen på LED-belysning för ett varmare ljus.

 

Vi på Grebo El rekommenderar även att välkomna hösten med en bra film och en kopp te i handen.

Har du funderingar på att lysa upp hemmet? Vi på Grebo El hjälper dig att hitta rätt belysning till rätt rum. Ring eller mejla oss så hjälper vi gärna dig med dina elbehov.

 

Här är fem saker du inte visste om solceller »

Låt oss ta hand om installationen

Grebo El är din lokala partner inom elteknik. Vi har i dag 27 medarbetare i en platt och flexibel organisation, präglad av snabba beslutsvägar och korta ledtider. Med vår långa erfarenhet och breda kompetens kan vi ta hand om hela processen – från projektering och idé till färdig anläggning. I dag jobbar vi med allt från små projekt med mindre uppdragsgivare, till omfattande uppdrag mot större fastighetsägare och kommun.